Over mijn werk

English below

In het begin is er een draad…

Vernuftige technieken en vaardige handen dwingen de draad tot bijzondere constructies. Met mijn ogen en handen volg ik de draad; ik kijk hoe deze loopt en draait en keert en verdwijnt en weer tevoorschijn komt. Ook bestudeer ik – bewonder ik! – de structuren die de handwerkster (m/v) creëert. Niet alleen perfectie is interessant. De worsteling van de handen om tot een mooi resultaat te komen, frustratie, slijtage, fouten, beschadiging, ook dat vertelt een verhaal en mag er zijn.

Vervolgens zijn er mijn tekeningen…

De creaties van de handwerkster, die zijn mijn inspiratiebronnen. Met mijn tekeningen uit ik mijn bewondering voor de persoon die met een eindeloos geduld borduurt, haakt, weeft, breit, knoopt, vlecht enzovoort, maar mijn tekeningen leiden ook hun eigen leven…!  Ik werk voornamelijk met soft pastels of, voor de kleinere tekeningen, met pastelpotlood, kleurpotlood of gewoon potlood.

In the beginning there is a thread…

Ingenious techniques and able hands force the thread into beautiful structures. With my eyes and hands I follow the thread; I watch its course, straightforward, curving, turning, disappearing and reappearing. I study – I admire! – the structures created by the handworker. Not only perfection is interesting. Struggling hands, frustration, wear, errors, damage, those elements also tell a story and may exist.

Then there are my drawings…

The creations of the handworker are my sources of inspiration. By my drawings I express my admiration for the person who with an endless patience embroiders, crochets, weaves, knits, knots, braids, etcetera, but my drawings have their own autonomy…! I mostly work with soft pastels, or, for the smaller drawings, with pastel, coloring or graphite pencils.