Het kunstproject van Mijn Wijk Jouw Wijk (2023)

 

De Utrechtse organisatie Mijn Wijk Jouw Wijk nodigde kunstenaars uit de wijk uit om een duo te vormen met een kunstenaar uit het AZC. Ik had al een tijdje op mijn verlanglijstje staan om mijn tekeningen daadwerkelijk te combineren met het werk van een handwerkster, en in het bijzonder van een handwerkster die op traditionele wijze en vanuit een bepaalde etnische achtergrond werkt. Toen de vraag van #mwjw kwam om mee te doen met dit kunstproject nam ik de gelegenheid waar en ging ik op zoek naar een handwerkster. 

Het resultaat zijn tekeningen die gebaseerd zijn op traditionele Oekraïense poppen: de motanka. Op de eerste foto is het geheel te zien. De poppen zijn gemaakt door Olga Nifantova. 

De tekeningen en de twee poppen die mijn inspiratie vormden zijn in december 2023 te zien geweest in a beautiful mess, het restaurant van het AZC in Utrecht.

Hieronder detailopnames van mijn tekeningen.