Home » Viva l’Italia!

Viva l’Italia!

Herinneren jullie je nog dat reclamespotje van Albert Heijn waarin die ijverige filiaalhouder zèlf naar Italië gaat om zijn producten te halen? Hij komt daar aan in een zeer pittoresk stadje en een Italiaanse mama staat hem op te wachten met vijf flessen olijfolie en vier pakken pasta voor zijn ‘winkeltje’. Tja, dat is natuurlijk niet genoeg – wat hij haar met behulp van een ‘Hoe zeg ik het in het Italiaans’ duidelijk kan maken: “Ho bisogno di un po più!” De mama rent naar het raam en roept “Aiuto!” en uit alle hoeken van het stadje komen vrouwen aanrennen om de producten aan te vullen….:

IN DIT PRACHTIGE, TYPISCH ITALIAANSE STADJE ZIT IK DE KOMENDE MAAND !

Het heet Civita di Bagnoregio, ligt bovenop een steile berg, in de provincie Viterbo, in de regio Lazio. Zo’n 120 kilometer ten noorden van Rome:

Dat wordt dus weer tekenen, tekenen en tekenen, iedere week een berichtje en de bedoeling is dat ik er ook weer een boek van maak, net zoals van mijn reis in 2017, en van het Franse gehucht Tageat afgelopen jaar. Tussen twee haakjes: van die laatste heb ik nog een paar exemplaren…

Dan wil ik ook graag nog even terugkijken:

 • Met onderstaand portret heb ik meegedaan aan de online portretwedstrijd van ‘project Rembrandt’. Ik dacht een redelijke kans te hebben bij de tien geselecteerden te komen met dit portret van de presentatrice, maar tegen de keuze voor een Annechien in korset kon ik natuurlijk niet op:

Ziehier de uitverkorenen (klik op het plaatje om ze beter te zien en oordeel zelf – de kinderen waren extra):

 • Het bezoek aan een paar musea resulteerde in deze tekeningen:

 

 • En in mijn atelier probeer ik een eigen beeldtaal te ontwikkelen waarin – dat is ondertussen wel duidelijk – textiele vormen de boventoon voeren.

32 comments

 1. Maria Uytdehaage says:

  Hoi Inge,
  geniet heerlijk van Italië en wij genietende allereerst door je tekeningen en daarna je verhalen!
  Mooi weer en tot ziens van Maria

 2. Ingrid Cramer says:

  Wat een mooie plek! Ik zie je in gedachten voor me aan het tekenen, pasta eten met olijfolie, dansen en chiaccherare in dat prachtige cafeetje, tenminste, ik denk dat het een cafeetje is. Gode la vita bella! Ciao, Ingrid

 3. Jacomine says:

  hoi Inge,
  geniet heel erg van je Italiaanse avontuur! ik kijk uit naar je verslagen!
  tot over een tijdje op de Hollandse fiets.
  heel hartelijke groet, Jacomine

 4. Hermine says:

  Hoi Inge,
  volledig onterecht dat jou portret niet verkozen is!
  Ik vind het prachtig.

  Wens je een supertijd in Italië en kijk uit naar jouw getekende berichten.

 5. Annelies says:

  Ha Inge,

  Toen ik het filmpje bekeek herinnerde ik het me weer. Jammer dat AH is gestopt met die supermarktmanager. Beeldig plaatsje en leuk dat je daar bent. Onbegrijpelijk dat ze die Annechien van jou niet hebben geselecteerd! Vind dat korset niks.
  Geniet er van in die mooie omgeving, veel plezier!

 6. Michelle says:

  Ha Inge, ik snap die jury niet. Jouw portret hoort in de top drie. Ik zeg dat niet omdat je mijn vriendin bent, maar omdat zij echt het beste lijkt. A. in corset is makkelijk scoren maar seksitisch en de romp is te kort. Bij een ander kijkt ze erg treurig, en bij nog één lijkt de mond totaal niet. Volgende keer moeten ze mij maar als jurylid inhuren.

 7. Gertrude van den Brink says:

  hallo Inge, wat leuk dat je in Italie zit. En ja, hoog op een berg kan het koud zijn nu nog. Je Annechien portret vind ik echt prachtig. Leuk programma was het he én het wordt herhaald, dus ga er nog een keer voor! Verder bracht je me op een idee. Ik heb een mooie boerderij op een heerlijk plekje in een frans boerendorpje in de Bourgogne, vlak bij de Morvan. We zijn daar op dit moment door werk nog alleen in de schoolvakanties (die we dan wel steeds wat verlengen). Als je na Italië nog een plekje onder de franse zon zou zoeken, dan ben je van harte welkom om van ons huis gebruik te maken. Het is bijzonder sfeervol en van alle gemakken voorzien. Ook fiets aanwezig. Wij zijn er binnenkort van 18 april – 6 mei. En dan van 29 mei tot 12 juni. Laat maar weten als je dat zou willen. Dan maken we een afspraak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *