Home » Rusland en Oezbekistan

Rusland en Oezbekistan

Ik probeer mijn tekst telkens kort te houden, want dit zou een getekend blog zijn…maar het lukt niet zo goed…

Het is nu twee weken na mijn laatste post en ik ben weer veel ervaringen rijker! Allereerst was ik in een qua weer een beetje wisselvallig maar verrassend leuk Moskou; en daar had ik ook nog een superleuke ontmoeting met een aantal Moskouse urban sketchers! (https://www.facebook.com/inge.vanderstorm/posts/1651547938220909)

Vervolgens, nog steeds in Rusland, naar Samara, waar volgend jaar de wereldkampioenschappen (of zo) voetbal worden gehouden en waar men druk bezig is te zorgen om dan een goede indruk te maken.

Daarna naar Oezbekistan om de prachtige steden Samarkand en Buchara te bezoeken.

Dit alles met de trein inclusief diverse overnachtingen, allemaal ook weer belevenissen op zich. (En net als je denkt dat je de ergste wc nu wel gehad hebt, komt er nog een ergere…)

Hieronder een selectie van wat ik getekend heb. Het bijzondere van Oezbekistan is: ze vinden het geweldig leuk om contact met je te maken! En zodra je met een tekenboek en pen naar Oezbeken kijkt hebben ze al in de gaten dat ze getekend worden en komt iedereen kijken….!

24 comments

 1. Ella says:

  Ontzettend leuk, Inge, om weer van jou en je reis te lezen en te zien.
  Mooie tekeningen weer!
  En als je over een paar maandjes weer in ons kikkerlandje bent dan kom je in ons nieuwe huis maar eens van een minder erge wc genieten ?
  Veel liefs,
  Ella

 2. Richard Venema says:

  Het is geweldig leuk om je op deze manier te volgen op je reis. De tekeningen zijn een mooie weergave van je belevenissen. Kijk er weer naar uit!

 3. Marjan Tirefort says:

  “Erge” wc’s….dan is niemand er verantwoordelijk voor om ‘m schoon te maken, jammergenoeg!!
  Ik vind dat de mensen er net zo uitzien als in Bulgarije, een (slaviese) “air de famille”. Het meisje/de vrouw rechts onder is wel een snoesje. Heel mooi.
  Marjan T.

 4. nan says:

  Hoi Inge, leuk weer hoor! Ik heb erg uitgekeken naar je blog, het was ‘lang’ geleden! En, de mensen die je tekent / schetst blijf ik het mooiste vinden. Dat komt volgens mij omdat ik de mensen in andere landen het intrigerendst vind, maar ook, omdat je wel heel goed bent in het tekenen van mensen. Dat rijtje dat een dagje uit is, fantastisch!
  Liefs, Nan.

 5. Jolan says:

  Hoi Inge! Sorry dat ik n beetje slordig je blog(s) volg! Was blij verrast met je prachtige kaartje! Dankjewel! Hoop dat je t heel erg naar je zin hebt en fijne voortzetting van deze giga trip!

 6. Jolan says:

  Hoi Inge!
  Sorry dat ik n beetje slordig je blog volg! Was blij verrast met je prachtige kaartje! Dankjewel! Hoop dat je t heel erg naar je zin hebt en fijne voortzetting van deze giga trip!

 7. Hennie Kempen says:

  Mooie levendige beelden Inge, maakt het reisverslag aantrekkelijk. Maar je tekst erbij vind ik ook helemaal prima hoor! Sommige dingen kun je nu eenmaal niet in een tekening uitdrukken, bv. hoe mensen reageren op jouw geteken…..

 8. Mirjam says:

  Super Inge om zo mee te kunnen genieten en je schetsen vind ik prachtig. Fijne voortzetting van je reis en ik kijk weer uit naar de volgende. Lieve groet.

 9. Dragana says:

  Wat mooi Inge, die schetsen van Kremlin en Rode plein, en van bankzitter en een vrouw op de stoep, juweeltjes allemaal! Ik geniet van je reisverhalen en schetsen. Goede reis!

 10. Ellen says:

  Ik ben onder de indruk van je veelzijdigheid. En wat enorm leuk om in elk deel van de wereld contact te hebben met mensen die ook zo gepassioneerd zijn over tekenen en schilderen. Voor mij als leek zijn er veel echte kunstwerkjes bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *