fotostrook-zelf

 

Vele jaren geleden deed ik de opleiding grafiek aan Kunstacademie Sint Joost in Breda. Na mijn afstuderen bracht ik een jaar door in Bordeaux en was daar "élève libre" aan de Ecole des Beaux-Arts. Het jaar daarop ben ik Frans gaan studeren aan de Universiteit van Utrecht. Daarna heb ik enkele dagen per week voor de klas gestaan als lerares Frans. Ik ben daarnaast echter altijd actief gebleven in mijn atelier aan huis in Utrecht.

In 2017 kon ik mijn baan als Franse juf vaarwel zeggen omdat ik de pensioengerechtigde leeftijd had bereikt. Om dat te vieren heb ik een grote reis gemaakt die ik in tekeningen heb vastgelegd (zie www.ingevanderstorm.nl/blog). De tekeningen heb ik gebundeld in een boek.

Mijn oorspronkelijke discipline aan de kunstacademie, grafiek, heb ik voornamelijk achter me gelaten, al heb ik nog wel steeds een zwak voor etsen, linoleumsnedes, lithos. Ik ben me gaan toeleggen op schilderen, aanvankelijk met olieverf, nu met acryl. Naast het schilderen van portretten houd ik me graag bezig met urban sketching.

Het maken van portretten blijft me eindeloos boeien.