Home » Vier en een halve maand later, een wereld van verschil….!

Vier en een halve maand later, een wereld van verschil….!

Op 1 januari, om 1 minuut over twaalf, publiceerde ik mijn vorige blogbericht. Inmiddels is het bijna vier en een halve maand later en de wereld ziet er heel anders uit. Gelukkig komt heel langzaam weer iets van het gewone leven op gang, maar niet zonder grote uitdagingen voor praktisch alle sectoren in de maatschappij. Een kunstenaar kan natuurlijk altijd blijven werken, maar menig kunstenaar mist de mogelijkheid om zijn werk te verkopen.

Galerieën en musea laten werk on line zien, verkopen werk on line en bedenken mogelijkheden om toch mensen te ontvangen. Ik denk hierbij met name aan het Tekenkabinet van Manja van der Storm (moet wel familie zijn maar dan best wel ver) in Amsterdam en Galerie Logman in Utrecht. De ‘Atelierroute‘ van Utrecht zou in juni plaats vinden, maar moest helaas verplaatst worden naar 10 en 18 oktober.

Art Utrecht, het platform voor beeldende kunst in Utrecht, waarin verenigd de Utrechtse galerieën, heeft, na de persconferentie van vorige week,  besloten om in het weekend van 12-14 juni de galerieën feestelijk te openen zodat je via tijdslots hun exposities kan bezoeken. Ik zou zeggen, beste kunstliefhebbers, meld je aan zodra dat kan (maar niet allemaal tegelijk 🙂 )!

 

In het openbaar vervoer, waar ik een fanatiek gebruiker van was, worden mondkapjes verplicht. Hier is mijn mondkapje:

Dit gebreide mondkapje, een grapje (papier krijg je natuurlijk nooit zo nauw op je gezicht aangesloten dat het het virus tegenhoudt…. 😀 ), past wel in het kader van mijn huidige werkzaamheden. Het algemene thema textiel is momenteel namelijk helemaal toegespitst op handwerken. Breien, haken, kantklossen, etc: ik bestudeer de ‘constructie’, knip kapot of haal uit, en verwerk het tot een compositie. Daarvoor gebruik ik natuurlijk ècht handgemaakte producten. Hebt u nog interessante handgemaakte werkjes liggen? Kantwerk, filetwerk, weefwerk, macramé, etc, bij voorkeur ‘open’ van karakter vanwege de ruimtelijkheid: ik houd me aanbevolen! Als u bang bent ze kapot terug te krijgen: we kunnen natuurlijk afspreken dat u uw bijdrage héél terugkrijgt…

Het breiwerk dat model stond voor onderstaande tekening (A1) is ook (nog) heel gebleven. Meer van mijn tekeningen zijn hier te zien.

Tot de volgende keer….!

Inge van der Storm

4 comments

 1. Désirée Staverman says:

  Goed om weer van je te horen, Inge. gelukkig blijf je bezig. Ja, er wordt vooral van kunstenaars / musici in deze tijd heel wat creativiteit gevraagd om te laten zien / horen dat ze er zijn en dat hun werk er toe doet. Juist nu!

 2. Helene Hagg says:

  Hoi Inge,
  Je hebt duidelijk niet stil gezeten. Misschien wel veel gezeten of sta je vooral als je tekent.
  Het is verrassend werk. Ik kan nu echt anders kijken naar het handwerk. De focus ligt op de structuur en die is boeiend. Vaak staat die op de “achtergrond”.

  Wel, als je wilt, ik heb waarschijnlijk wel het een en ander liggen wat je kunt gebruiken. Neem maar kontakt op.
  Groetjes Helene

 3. Georgette says:

  Ja ik heb nog wel een paar kleedjes. Ik moet ze even zoeken en wassen eerst! Eentje vind ik heel mooi met rozen en piepklein gehaakt. Ik heb zelfs nog de gebruikte haaknaalden in een piepklein kokertje. Wat een andere tijd was dat!
  Groetjes
  Georgette

 4. Piet Gielen says:

  Een geheel nieuw kleurrijk leven in deze tijd van
  grootmoederversterven – – –
  borduurNANbloedbandgarens
  kantklossen in onverwachte dimensies
  kunstbandKLEEpatronen in nieuwe verstilde stormdraden
  In quarantaine een ontmoeting
  in je subtiele nieuwe ruimten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *