Home » Japan

Japan

Morgen vlieg ik terug naar huis. De drie maanden zijn voorbij, helaas. Ik heb ervan genoten, zeker ook van deze laatste twee weken in Japan. Osaka, Tsuyama, Okayama, Katsuyama, Maniwa en Kyoto, geweldig! Vooral Kyoto is, ondanks de typhoon en de regen, me het meest bevallen. In Japan was ik samen met mijn zus en een groepje Amerikaanse vrouwen; we deden een Textiel Tour geleid door een Japans-Amerikaanse. Daarom zul je ook wat textieltekeningen en een beetje calligrafie en Sumi-painting aantreffen….

Dus voorlopig komen er geen berichten van mij meer uit verre oorden. Misschien ga ik wel af en toe een paar tekeningetjes vanuit Nederland of zo plaatsen, of misschien vertrek ik toch binnen niet al te lange tijd wel weer, of misschien ga ik wel een boekje maken van deze reis dat je tegen kostprijs zou kunnen bestellen….! Maar voor nu: dank voor jullie belangstelling en de vele reacties!

29 comments

 1. Nan. says:

  Tja, er komt een einde aan Japan, jammer. ’t Is dat we vliegtickets hadden, anders hadden we er nog iets aan vastgeplakt. Leuke tekeningen, en deze veertien dagen heb ik velen gemaakt zien worden! Groet, Nan.

 2. Michelle van Weegen says:

  Ha Inge, dit was het dan. Een onvermijdelijk einde van jouw prachtige en interessante reis ėn weblog. Zo te horen smaakt t naar meer. Maar ik vind t ook heel fijn dat je binnenkort weer terug in Nederland bent! ?

 3. Mirjam says:

  Geweldig Inge. Je kunt zien dat je genoten hebt en ik doe dat door steeds op je weblog te kijken en lezen. Ik sluit me bij Michelle aan dat ik het ook heel fijn vind dat je binnenkort weer terug in Utrecht bent. Goede reis.

 4. Nicole says:

  Jammer voor je dat het alweer over is. Mooie tekeningen, echt japans sfeer meteen. Ik kijk uit naar je, met de woorden en de verhalen die je meebrengt van je reis,
  ik wens jullie een goede terugreis die wel lang duurt. Kun je lekker mijmerenn of tekenen over je indrukwekkende reis,
  groet Nicole

 5. Annemarie says:

  Jeetje, is het nu alweer voorbij? Wat geweldig waren al je tekeningen! Een voorspoedige reis terug naar Nederland, hier begint net de herfst echt! Vast met mooie gezichten om te tekenen! Ga maar gewoon door, ik blijf je volgen!

 6. Nancy Hanegraaf says:

  Hoi Inge, dank dat ik op deze manier mocht “meereizen” en kon genieten van alle geweldige tekeningen. Een goede reis terug!! Groetjes,

 7. Ellen van der brugghen says:

  Wat zal dat gek zijn om weer thuis te zijn, zoveel unieke ervaringen rijker, voorstellingen die je je niet echt kon indenken en nu niet meer kan wegdenken, heimwee dat je niet nog een eerste keer zo,n reis kan maken, maar eager om een tweede reis te maken. Ik ben benieuwd over je ervaringen ook in woorden te horen. Goede terugreis en groet Ellen vd B

 8. Jacomine says:

  niet alleen jij hebt genoten, Inge, maar wij – je volgers – ook! heel bijzonder om op deze manier je belevenissen mee te krijgen. heel erg bedankt daarvoor.

  het is maar goed dat je reis naar huis lang duurt, want het zal een hele overgang zijn om weer gewoon thuis te zijn.

  tot gauw op de fiets,
  Jacomine

 9. Janneke (W) says:

  Ha Inge, wat een prachtige reis heb je gemaakt! En wat fijn dat je nu weer naar huis komt!!
  Heb een goede reis, mijmer na en verheug je op het weerzien met de mensen die je lief zijn….
  Tot ziens 🙂

 10. Carla says:

  Ha Inge,
  Zo zeg, wat is de tijd voorbij gevlogen! Je kunt inderdaad een prachtige bundel maken (bij deze vast mijn bestelling 🙂 )
  Hopelijk tot snel ziens, liefs, Carla

 11. Maria Uytdehaage says:

  Hoi Inge,
  alles gaat voorbij, soms heel snel, zelfs voor ons genieters van je aquarellen!
  Een goede vlucht en sterkte met het wennen en zeker door gaan met al je mooie tekeningen. Blijven iedere keer verrassend, verwonderend en voor mij toch iedere keer snel even kijken!
  Hartelijk dank voor de wijze om mee te kunnen leven met je bijzondere grote ondernemende reis!
  Een goede vlucht terug!
  Tot ziens van Maria

 12. Dragana van Keulen says:

  Welkom terug! Het was me een voorrecht om je te volgen. Ik heb echt genoten van je reisverhalen en tekeningen. Het waren juweeltjes! Ik ben van plan om volgende zomer 3 weken in Japan te verblijven (een korte week in Hiroshima, vanwege een congres van mijn man). Als je wat aanbevelingen hebt hoor ik het graag. Je hebt me nieuwsgierig gemaakt voor Kyoto.
  Groetjes,
  Dragana

 13. Anneke Remme says:

  Ha Inge. Wat een mooie reis heb je gemaakt! En wat heb je daar op een schitterende manier verslag van gedaan. Het was echt genieten!
  Zo mooi zijn je tekeningen, dat je er echt een boekje van moet maken.
  Goede reis naar huis!
  Anneke

 14. Annelies says:

  Ha Inge,
  Wat is het snel gegaan! Maar ik was gewoon hier en jij was in een andere wereld, dus jij hebt dat waarschijnlijk anders ervaren. Ik heb genoten van je tekeningen, heel veel dank voor deze leuke vorm van communiceren. Ik kreeg ook nog een mooie tekening van de Chinese muur van je, leuk! (Ik zal hem voor je bewaren hoor).
  Veel groeten,

 15. Helene says:

  hoi Inge,
  Wat verrassend en aardig om zomaar een schilderijtje in mijn brievenbus te vinden. In de keuken, met een vraag: van wie?, de envelop geopend. Aha, Inge is met haar wereldreis begonnen. Ik heb zeker een aantal keren gedacht: is zij deze zomer met pensioen gegaan?
  En wat een fijne en mooie manier om met inkt, penselen en pen al je “volgers” mee te laten genieten. Dat heb ik nu ook gedaan, in sneltreinvaart weliswaar, want ik was niet op de hoogte.
  Wat kan jij veel weergeven met en door deze directe impressies. De portretten vallen bij mij in goede aarde. Zo raak getroffen. en ook de “landschapjes”.
  Het is mij duidelijk dat je de reis in kleuren en geuren hebt beleefd. Hartstikke bedankt. Je gift heeft een plekje.
  En nu weer aarden hier en nu.
  lieve groet,
  Helene

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *